Sport și sănătate

430

Diferitele sporturi cu siguranță nu sunt echivalente cu obiectivele de sănătate, deoarece au eficacitate diferită în diferite domenii de intervenție

Sport și sănătate: ce activitate fizică să alegeți? Sintetizează beneficiile sportului și lăsând cele cu recidiva (de exemplu, verificarea excesului de greutate de sport reduce riscul de cancer), putem spune că acestea sunt cinci domenii de intervenție: Durata și intensitatea activităților sportive determină nivelul de protecție al acestui sport.

Desigur, fiecare sport are alte aspecte pozitive, cu excepția celor care sunt sănătoase; nu puteți ignora plăcerea, contactele sociale, angajamentul emoțional care conduce o persoană într-o stare de bunăstare etc. În acest context, este durata și intensitatea acțiunilor care determină beneficiile lor, desigur, având în vedere că activitățile nu se întâlnesc, ci în mod constant și la timp (pentru mai multe informații, consultați articolul nostru de sănătate: câte ieșiri pe săptămână? ). Din nou, avertizează ocazional, liber să joace sport și, uneori, excesiv:

 

beneficiile sunt numai atunci când vă exercitați

sport icon dactilograful este un parametru cheie: dacă practica sportivă se termină prea scurt, atunci organismul nu are timp să miște toate aceste transformări, care ulterior duc la o stare mai bună. În plus, cercetările de la Harvard spun clar: 6-8 ore de clasă pe săptămână pentru a obține rezultatul maxim. Desigur, chiar și cu trei sau patru, aveți rezultate semnificative, dar zece minute pe zi trebuie să utilizați sportul pentru a vă prelungi viața.

Intensitatea este, de asemenea, important, deși într-o măsură mai mică decât lungimea (pentru aprofundarea pe acest aspect vă recomandăm să citiți articolul nostru sport: intensitate mare sau scăzută). Deși în unele domenii este esențială (de exemplu, pentru stimularea hormonului de creștere sau de performanță musculare), pentru alții (de exemplu, controlul greutății corporale) poate să nu fie; experiența mea personală este că un nivel scăzut de intensitate, de multe ori duce pe om la o reducere treptată a activității, ceea ce duce la probleme cu o lungime de.

Pentru a afla mai multe despre energia, mecanismele care reglementează gestul sportiv, consultați articolul despre mecanismele energetice

Înainte de a începe analiza o evaluare sănătoasă a diferitelor sporturi, să vedem ce este situația sportului în Italia. Desigur, nu este un secret că italienii nu sunt deosebit de cunoscuți, cu diligență în practica oricărei activități sportive, dar, din fericire, există câteva vesti bune.

Judecând după ceea ce este descris în document, sportul din Italia-Numere și context (compilat în 2016, în prezent-noiembrie 2017-cel mai recent disponibil), care ia în considerare datele din 2013, „numerele de sport” sunt următoarele. O imagine care lasă o rază de lumină și umbră; sedentarul este încă foarte mult, dar un fapt reconfortant este că, probabil, chiar și cu câteva campanii sănătoase, precum și prin munca efectuată de site-uri ca a noastră, ceva se mișcă. Raportul constată, de asemenea, o tendință de scădere a activității asupra practicilor sportive mai regulate și mai sistematice.

O veste foarte bună, având în vedere o serie de probleme legate de obezitatea infantilă și nu

În Italia Există 45 de federații sportive naționale (FSN) și 19 discipline sportive relevante (DSA). 4.535.000 sunt sportivi afurisiți FSC și DSA recunoscut umflaturi, aproximativ un milion mai mult decât în 2003. În Italia, cel mai popular sport este fotbalul cu 1.099.455 jucători care. Primele locuri în clasament după numărul de sportivi ocupă în mod constant de la federația de fotbal (cu participarea la sută din numărul total de sportivi de la 25,6%), volei (8,7%), baschet (7,2%), tenis (7,2%) și atletism (4,7%), că în anul 2015 depășește de pescuit sportiv subacvatic de activitate (4,2%), istoric stabil pe poziția a cincea. Primele 10 federații reprezintă 70% din calitatea de membru național al sportivilor.

Adesea, angajarea în mai multe sporturi înseamnă că acestea nu sunt toate la cele mai bune. Atât din motive de timp, cât și din cauza faptului că diferite sporturi pot fi contracarate. Deci, în cel mai bun caz, puteți lua în considerare cel care este cel mai bine practicat și vedeți scorul său în tabelul următor. Luați în considerare, de exemplu, un triatlon. Evident, există o diferență uriașă între cine este implicat în Ironman și care este doar în triatlon sprint (la fel ca între cei care lucrează un maraton și care practică 400 m). Există o mare diferență între cei care fac triatlon, doar pentru a anima și înapoi, de 3-4 antrenamente pe săptămână (și, prin urmare, nu s-a antrenat, pentru ca nici unul dintre cele trei tipuri de sport) și cei care fac acest lucru în serios, cu 6-9 antrenamente pe săptămână. Primul subiect poate avea un scor total de 3 până la 4, iar al doilea este cu siguranță de la 5. În tabelul următor, corelația pronunțată (pe o scară de la 1 la 5) între sport și zonele de intervenție. Au fost incluse sporturi care pot fi practicate cu o anumită continuitate; culturism și sală de gimnastică cu definiții de la noi au fost, de asemenea, introduse.  După cum se poate observa, sporturile care ne păstrează cel mai bine sănătatea sunt curse lungi, ciclism, înot (fund) și schi fond.