Sport pentru persoanele în vârstă: beneficii și exerciții pentru menținerea sănătății

363

Acest lucru, pe măsură ce îmbătrânește, este semnificativ diferit de la persoană la persoană,dar multe studii științifice au arătat că persoanele în vârstă trebuie să se implice în activitatea fizică pentru a menține sănătatea! Mulți nu, pentru că se tem să se rănească, ci exact opusul: bătrânii care nu practică activitatea fizică, ei văd că, treptat, sănătatea lor se înrăutățește, deoarece regula este simplă și corectă pentru toată lumea: cu cât mai multă mișcare și cu cât îmbătrânești mai puțin.

Beneficiile sportului în vârstă

Un studiu al Colegiului American de Medicină Sportivă pentru vârstnici și sport a subliniat beneficiile activității fizice pentru sănătate: oamenii de știință au observat că, cu o jumătate de oră de exerciții aerobice pe săptămână, pot preveni până la 40 de boli cronice! Cei care practică activitatea fizică la a treia vârstă beneficiază de o sănătate mai bună și beneficii fiziologice, inclusiv. Reducerea totală și burtă acumularea de grăsime și un volum mai mare de masa musculara.

Inima și arterele au doi inamici principali: excesul de greutate și fumatul. Dar, de asemenea, un aliat uimitor: sport. Datorită activității fizice, presiunea sub artere este mai elastică și reduce riscul de țesut gras. Conceptul de activitate fizică se schimbă, deoarece oamenii își dau seama de importanța trecerii pentru a deveni mai buni. Sportul se descurcă bine și în starea de spirit și reduce la jumătate riscul de scădere a victimelor anxietății și depresiei. Nu doar asta! Dacă activitatea fizică este practicată într-un mediu de viață, rezultatele sale pozitive sunt și mai vizibile. Exercitarea, de fapt, ajută la ameliorarea tensiunii musculare, care poate fi o sursă de stres (cele mai utile în acest sens, yoga și înot) și stimulează producerea de endorfine, substanțe care promovează un sentiment de bunăstare cu un efect pozitiv asupra starea de spirit.

Activitatea fizică în prevenirea și tratamentul bolilor cronice

Deși sportul nu poate opri procesul de îmbătrânire biologică, sa dovedit că activitatea fizică regulată este capabilă să sporească speranța de viață și să prevină bolile cronice sau să-și îmbunătățească cursul. Cea mai bună gimnastică pentru a treia vârstă, pentru o persoană sănătoasă, este necesar să se alterneze exercițiile aerobice, rezistența musculară, flexibilitatea și echilibrul. Să vedem ce este:

Iată ce acțiuni sunt cele mai utile pentru prevenirea și tratamentul bolilor cronice majore. Pentru a nu risca, vă recomandăm să consultați un medic sau dacă doriți să practicați o anumită activitate fizică sau dacă alegeți să începeți o nouă activitate sportivă. Cu toate acestea, există exerciții simple care pot fi efectuate la domiciliu pentru a îmbunătăți echilibrul: această lucrare este foarte importantă deoarece, odată cu vârsta, sunteți mai vulnerabil la căderea cu consecințe mai mult sau mai puțin grave. Fracturile femurale cresc în mod constant, trecând în Italia între 70.000 și 90.000 de cazuri în fiecare an. Organizația Mondială a Sănătății estimează că aproximativ 6,3 milioane de fracturi femurale vor veni în 2050, în creștere cu 4,6 milioane față de 1990.

Recuperarea după o fractură femurală necesită cu siguranță o reabilitare prelungită, dar, din păcate, este foarte probabil să se mențină o poziție greșită, ceea ce crește dezechilibrul și instabilitatea organismului prin expunerea la noi căderi și fracturi. Sportul și exercițiile speciale care îmbunătățesc echilibrul și postura ajută la reducerea riscului: aici sunt cele recomandate de Melarossa.

Urmați 10 pași înainte, concentrându-vă pe picioare. Bustul drept, și o privire la orizont

La fiecare pas, puneți mai întâi călcâiul și după picioare. Pentru a crește nivelul de dificultate, mergeți la spate, sprijinindu-vă mai întâi pe degetele de la picioare și apoi pe călcâi. Repetați de 3 ori.

sport pentru persoanele în vârstă pentru a îmbunătăți echilibrul în timp ce stați în fața mobilierului sau a scaunului, mâinile și ridicați piciorul drept de pe podea, păstrați-vă spatele drept. Țineți poziția timp de 30 de secunde. Repetați exercițiul cu celălalt picior.  Repetați de 3 ori pentru fiecare picior. Dacă vă simțiți încrezători, încercați să faceți un exercițiu fără sprijin sau să vă închideți ochii atunci când vă aflați în echilibru pe un picior pentru a vă îmbunătăți percepția. Cu picioarele goale, puneți-vă mâinile pe dulap sau pe scaun. Pentru a îmbunătăți puterea musculară, ridicați-vă la capătul piciorului, rupeți călcâiele și numărați până la 10. Apoi, ridicați degetele de la picioare, ținându-vă întotdeauna și ținându-vă călcâiele pe pământ. Încercați din nou de 3 ori și de 3 ori pe tocuri.

 

Pentru a dezvolta un echilibru static: lângă perete, picioarele paralele și pieptul drept, mutați greutatea corporală înainte, înapoi, dreapta și stânga

Așezați-vă pe scaun, spatele drept, puneți o minge (cum ar fi tenis de masă) sub picior și, ținând planta în contact cu podeaua, masați-o de la degetul mare până la călcâi timp de 3 până la 4 minute. Repetați operația mai întâi cu piciorul drept, apoi cu stânga. Întotdeauna în timp ce stați pe un scaun, puneți un șervețel de pânză sau hârtie cu degetele de la picioare de 10 ori și apoi încercați să ridicați piciorul în timp ce țineți țesătura între degete. Repetați cu celălalt picior.