Sfaturi pentru o dieta sanatoasa

899

Mananci intr-un mod sănătos și echilibrat? Urmați aceste 10 sfaturi:

Verificați greutatea și întotdeauna activ

Se cântărește-te o dată pe lună și verificați indicele de masa corporala (IMC) si indicele de masa corporala (IMC) se încadrează în intervalul de greutate normala. BMI-ul este un indice care ia în considerare greutatea individului în raport cu înălțimea lui. Acesta se calculează prin împărțirea greutății (în kilograme) la pătratul înălțimii (în metri).

Verificați greutatea

În cazul în care greutatea dumneavoastră nu se încadrează în intervalul de greutate normală, consultați medicul dumneavoastră și vă rugăm să contactați un specialist în nutriție. Evita dietele dezechilibrate sau foarte drastice cum ar fi „do it yourself“, care poate fi dăunătoare pentru sănătatea ta. Amintiți-vă că o dietă bună ar trebui să includă întotdeauna toate produsele alimentare într-un mod care este cât mai echilibrat. citiți articolul

Se consumă mai multe cereale, leguminoase, legume și fructe

sfaturi legume cereale dieta sanatoasa firenzeCereali nutritionist, leguminoase, legume și fructe sunt alimente importante, deoarece acestea oferă glucide (în special amidon și fibre), dar, de asemenea, vitamine, minerale și acizi organici. În plus, cerealele si legumele sunt de asemenea surse bune de proteine.

În plus, consumul de cantități adecvate de fructe și legume pot reduce densitatea de energie a dietei. Acest lucru nu numai, deoarece conținutul de grăsimi și aportul caloric global este limitat, dar și pentru că puterea satiating a acestor alimente este deosebit de mare.

Alegeți grăsimi de calitate și cantitate limitane

sfaturi de ulei gras sănătos nutriționist nutriție firenzePer simt bine este cu puterea necesară de a introduce o cantitate echilibrată de grăsime, nici exces, nici evaziv defect. În plus, grăsime de calitate pot fi foarte diferite. De fapt, variază în compoziția lor chimică, în special, că în acizi grași. Diferitele calități de grăsime pot avea efecte importante asupra stării de nutriție și a sănătății umane. În cele din urmă, în grăsimi animale este colesterol. Acest colesterol din alimente poate contribui la cauza o creștere a nivelului de colesterol din sânge.

Deci, ce să fac?

 • Evitați cantități excesive de grăsimi și uleiuri pe care le utilizați pentru condimentare și gătit; eventual folosind tigăi non-stick, de gătit la cuptor sau la abur.
 • Limitati consumul de grăsimi din condimente animale (unt, untură, smântână).
 • Preferați grăsimile din condimente vegetale, în special ulei de măsline extra virgin.
 • Folosește grăsimile sos de preferință prime și pentru a evita reutilizarea grăsimilor și uleiurilor fierte.

Zahăr Limita, dulciuri si bauturile care contin zahar

Zahăr LimitaDulce sănătos dietă firenzeIl gust dulce sfaturi nutritionist este legat de zaharuri simple: glucoză, fructoză, zaharoză, maltoză și lactoză.

Aceste zaharuri simple se găsesc în alimente și băuturi dulci: fructoză, glucoză și zaharoză sunt conținute în fructe coapte și miere; zaharoză (denumit în mod obișnuit ca și zahărul de masă) se obține prin extracție din ambele sfeclă de zahăr din trestie de zahăr; maltoza este conținută în cereale; lactoză se găsește în lapte.

zaharuri simple pot fi consumate ca surse de energie pentru organism în proporție de 10-15% din aportul zilnic de calorii.

Deci, ce să fac?

 • Uita-te la consumul de alimente și băuturi dulci în timpul zilei, să nu depășească valoarea de zaharuri simple, permise.
 • Printre deserturile prefera produsele coapte ale tradiției italiene, care conțin mai puțin de grăsimi și zahăr și mai mult amidon.
 • Utilizarea în deserturi cantități controlate produse pentru răspândirea pe pâine sau pâine prăjită (cum ar fi gemuri, gem, miere și creme).
 • Limitați consumul de produse care contin foarte zaharoza, și în special a celor care se lipesc de dinți, cum ar fi bomboane moi sau nuga.

Bea multă apă în fiecare zi

sănătos sfaturi de alimentare cu apă nutriționist organism firenzeIl constă în principal din apă. La nou-născut apa reprezintă aproximativ 75% din greutatea corporală. Acest procent fracțiune scade până la vârsta adultă, când se stabilizează în jur de 55-60% din greutatea corporală. La vârstnici există o scădere suplimentară a cantității de apă corporală totală, atât ca valoare absolută și ca fracție procentuală. Diferențele dintre sexe sunt evidențiate pornind de la adolescență. Femeia, de fapt, cu un procent mai mare de țesut adipos (sărac în apă), are o valoare procentuală mai mică de apă.

Apa corpului este indispensabilă pentru desfășurarea tuturor proceselor fiziologice și reacții biochimice corpul nostru. Menținerea unui echilibru adecvat al „echilibrului apei“ nostru (raportul dintre „venituri“ și „ieșirile“ de apă), prin urmare, este esențial să se mențină o stare bună de sănătate pe termen lung, scurt, mediu și lung.

Apa nu contine calorii si orice schimbare pe termen scurt în greutate corporală din cauza pierderii a crescut sau retenție crescută a apei este înșelătoare și de moment.

Utilizați un pic de sare

sfaturi sali de nutritie sanatoasa nutritionist firenzeSia aroma care proprietățile biologice ale sării comune (clorură de sodiu) sunt în principal sodiu. În condiții normale, corpul nostru elimina zilnic o anumită cantitate de sodiu, care este completat în dieta. Cu toate acestea, nu este necesar să se adauge sare la produsele alimentare, deoarece acestea sunt conținutul de sodiu în produsele alimentare în natură este suficient pentru a acoperi nevoile organismului.

Reduceți cantitatea de sare pe care o consumi zilnic, nu este dificil, mai ales în cazul în care reducerea are loc treptat. De fapt, cerul gurii noastre se adaptează ușor, și puteți re-educa alimente mai putin sarate. În termen de câteva luni, sau chiar săptămâni, aceste aceleași alimente gustoase apar la punctul de dreapta, și par cele maturate prea sarate ca mai sus.

Un consum mediu de sare sub 6 g pe zi (1 linguriță), care corespunde unui aport de aproximativ 2,4 g de sodiu, reprezintă un bun compromis între satisfacerea gustului și prevenirea riscurilor legate de sodiu.

Consumați băuturi alcoolice în cantități controlate

recomandări alcool sănătoși cu băuturi alcoolice firenzeLe nutritionist sunt formate în cea mai mare parte de apă, iar pentru restul din alcool etilic (sau etanol). Etanolul este toxic pentru organism. Etanolul este apoi metabolizat de către organismul uman nu în funcție de nevoile reale organice, așa cum se întâmplă pentru substanțele nutritive, dar cu unicul scop de a fi neutralizate și eliminate. Corpul uman este, de fapt, cea mai mare parte capabil să reziste la etanol fără deteriorări evidente, atâta timp cât rămâne în limitele unui consum moderat.

Deși nu este un nutrient, etanol aduce o cantitate semnificativa de calorii.

Acesta variază adesea în alegerile de masă

Mananca firenzeUna nutritionist dieta sfaturi dieta sanatoasa sanatoasa si echilibrata este realizat prin alegerea o bază de zi cu zi, cel puțin o cantitate adecvată (porțiune) a unui produs alimentar pentru fiecare grup de produse alimentare, având grijă să se schimbe opțiunile în mod obișnuit în cadrul fiecărui grup unic.

Grupele de alimente sunt 5:

 1. Grup cereale, produse derivate și tuberculi grupa: paine, paste, orez, porumb, ovăz, orz, alac, cartofi. Printre alimentele acestui grup este adesea convenabil de a utiliza chiar Grupele de alimenteîntreg, mai bogat în fibre.
 2. Grup legume, legume proaspete, fructe. Printre alimentele din acest grup ar trebui să folosească alimente de sezon.
 3. Grup lapte și produse lactate: lapte, iaurt, produse lactate, brânză. În cadrul unui grup, acestea sunt preferate produsele lactate, parțial degresat lactate și brânzeturi mai puțin de grăsime.
 4. Group carne, pește, ouă, legume uscate. In cadrul grupului sunt preferate carne slabă și pește. Ar trebui să fie totuși moderată, în ceea ce privește cantitatea, consumul de produse cu conținut de grăsimi mai mare, cum ar fi anumite tipuri de carne și cârnați.
 5. Grup condiment grăsimi: Ulei de măsline extra virgin, ulei vegetal (grăsime vegetală), unt, smântână, untură (grăsimi animale). Acestea sunt preferate grăsimile vegetale, în special ulei de măsline.

Sfaturi speciale pentru oameni speciali

Sfaturi speciale sănătos nutriție nutriționist firenzeNell’universo de consumatori obișnuiți există unele categorii care sunt considerate cele mai „expuse riscului“ de deficiente nutritionale, nu din cauza bolii și nu neapărat din cauza obiceiurilor proaste, ci pur și simplu pentru situații speciale legate de vârsta lor sau condiții fiziologice specifice. Aceste persoane au nevoi specifice care sunt importante pentru a cunoaște și cui trebuie să se ocupe cu atenție. Siguranța consumului de alimente care depinde de tine

Siguranța consumului de alimente care depinde de tine

Sfaturi alimentare sănătoase etichete nutritionist alimentar firenzeGli au conținut întotdeauna și va conține întotdeauna, în plus față de servire nutrienți pentru corpul nostru, potențial substanțe sau agenți (aditivi, contaminanți ai mediului, contaminanți microbiologici) toxici.

Pentru a reduce riscul de alimente la un nivel care să asigure suficientă siguranță pentru consumator, consumatorul are responsabilitatea pentru achiziția, controlul și utilizarea corespunzătoare a alimentelor pe care o consumă. El trebuie să fie conștient și informat în mod corespunzător, să învețe să citească și să interpreteze etichetele, cunosc produsul și cum să-l stoca bine, știu cum să-l manipuleze în bucătărie și mănâncă la masă, pentru a el și familia sa protejeze de riscuri posibile.