Menopauza: dieta, nutriția și pierderea în greutate

430

Introducere. Majoritatea femeilor iau câteva kilograme de-a lungul anilor, dar nu spun că odată cu sosirea menopauzei ar trebui să câștige în greutate!

Sfârșitul vârstei fertile nu este o boală, ci o etapă a vieții care necesită (și merită) schimbări

Menopauza începe atunci când are loc ovulația lunară și, bineînțeles, și ciclul menstrual; acest lucru se întâmplă în medie între 45 și 50 de ani și este cauzat și se caracterizează printr-o schimbare dramatică a echilibrului hormonal. Printre cele mai frecvente modificări și simptome se numără, de exemplu.

Cele mai multe femei arată una sau mai multe dintre aceste simptome, în unele cazuri, în formă ușoară, în altele, mai riguros mod; de obicei, ele apar încă cu câteva luni înainte de dispariția ciclului, iar pentru unele femei poate dura până la câțiva ani. Cu toate acestea, una dintre cele mai mari probleme este legată de creșterea în greutate posibilă, deși, în realitate, pe tot parcursul vieții, femeile tind să câștige în greutate de ani de zile, menopauza anterioară (înainte de menopauză) și nu spun că ar trebui să câștigi greutate în anii următori.

Deci, să ne uităm la acest aspect în special

De ce devine gros în timpul menopauzei? Modificările hormonale care apar în timpul menopauzei, în special scăderea treptată a nivelului de estrogen, sunt reale responsabile pentru modificările distribuției grăsimilor corporale a unei femei care are loc. Modificările hormonale în sine nu explică neapărat creșterea în greutate, dar sunt mai mult decât altele responsabile pentru grăsimea corporală care a fost remodelată.

În plus, numeroși alți factori care pot contribui la creșterea greutății corporale intervin: modificări ale stilului de viață (cum ar fi scăderea activității fizice, ceea ce duce, de asemenea, la pierderea treptată a masei musculare), O mare importanță este prezența stresului, care poate duce la consumul de alimente nesănătoase sau, în general, la un fel de neglijare față de sine

Reamintim, de asemenea, că masa musculară scade de-a lungul anilor, dacă nu face nimic pentru a crește masa musculară, care a fost pierdută compoziția corpului se schimbă, iar grăsimea începe să ocupe locul masei musculare și, astfel, caloriile sunt arse mai lent.

Dacă este mai departe ca înainte, poate ajunge să câștige în greutate.

Nu există anumite diet care femeile ar trebui să urmeze după o anumită vârstă, dar mai ales este important să rămânem la cât mai sănătos și o varietate de modul de alimentare, care permite evitarea creșterii în greutate și că, în același timp, oferă o aportul necesar de micro-și macronutrienți, de exemplu,: administrarea de doze adecvate de calciu și vitamina D pentru prevenirea osteoporozei,  reducerea consumului de băuturi alcoolice, sare și alte alimente care pot încetini absorbția calciului, cum ar fi cafeaua,   este abundent să beți apă pentru a menține corpul hidratat și pentru a lupta împotriva retenției de apă,  preferăm proteinele vegetale și grăsimile animale pentru a reduce riscul de colesterol ridicat,   practicați exerciții moderate, dar regulate în aer liber.

Puteți inversa absolut tendința de creștere în greutate prin încercarea de a urma o dietă sănătoasă și de a alege un stil de viață activ; pentru a vă aprofunda în subiectul nutriției, puteți consulta această carte care explică principiile unei alimentații sănătoase și corecte.

Riscul de creștere a greutății corporale după menopauză

Creșterea vârstei duce, de asemenea, la creșterea riscului cardiovascular, iar creșterea în greutate poate crește și mai mult riscul de suferință. La rândul său, aceste patologii cresc riscul de atac de cord și accident vascular cerebral. Excesul de greutate este, de asemenea, un factor de risc stabilit pentru diferite tipuri de cancer, inclusiv colorectal și sân. Unele studii arată că creșterea chiar și cu 2 kg, după 50 de ani, poate crește riscul de cancer mamar cu 30%.

Cum să evitați grăsimea după menopauză. Nu există o formulă magică care să împiedice creșterea în greutate după menopauză, nu mai puțin pentru a inversa tendința, vestea bună este că, totuși, este suficient să rămânem la două reguli de bază pentru menținerea controlului greutății:

Mai mult pentru a muta. Activitatea aerobă vă poate ajuta să piardă în greutate în plus, sau pur și simplu să mențină greutatea în formă și, de asemenea, vă permite să crească masa musculara (musculare), cu două beneficii mari:

Există mai puțin și mai bine. Pentru a menține greutatea actuală, probabil că va trebui să reduceți aportul de calorii cu aproximativ 200 kcal pe zi față de 10-20-urile anterioare, dar nu suferă de foame suficient pentru a crește consumul de fructe, legume și pâine integrală de grâu/paste făinoase. Alegeți carne slabă și pește pentru a stoca proteine și pentru a evita sărind peste mese, deoarece în timpul următoarei mese veți avea cu siguranță tendința de a fi mai mult decât de obicei.