Imunitate: sfaturi pentru a face mai puternic

437

În fiecare zi suntem atacați de o mulțime de viruși și că. gata să reprezinte o amenințare pentru sănătate. Potrivit oamenilor de știință Ron Milo și Ron expeditorului Institutului de științe Вейцмана în Rehovot (Israel) și a mai multor Fuchs de la spitalul de copii din Toronto, în fața a circa 30 de mii de miliarde de celule, un adult are aproximativ 40 de mii de miliarde de bacterii. Acestea sunt numere care pot impresiona, dar nu vă temeți. Deoarece sistemul imunitar este implementat pe site-ul nostru, o armată de celule este întotdeauna într-o stare de luptă care identifică dușmanii corpului, le captează și apoi se întoarce pentru a le distruge.

S-ar putea să nu observăm acest lucru, dar există o luptă zilnică de supraviețuire în corpul nostru, a asigurat gestionarea rețelei, cu locuri răspândite pe tot corpul. Datorită acestui grup de lucru, reacționăm la agresiune și la menținerea sănătății. Dar pentru ca apărătorii noștri să poată funcționa mai bine, trebuie să avem și cooperarea noastră. Am cerut experților Starbene să răspundă la toate întrebările frecvente legate de sistemul imunitar pentru a explica cum funcționează și cum o susține în mod eficient.

Ce se întâmplă atunci când organismul este atacat?

„Sistemul imunitar activeaza celulele dendritice, gardienii, care se determină de „străin” și care cauzează anxietate din cauza altor feluri de mâncare „Prima dintre toate limfocite-T, un tip de globule albe, care asigură eliminarea celulelor infectate”, explică Профессорессамария Rescigno, profesor de biologie, utilizate la universitatea din Milano și șef de secție diimmunoterapia institutului European de oncologie.

„În același timp, funcțiile includ celulele B și alte celule specializate care produc anticorpi,” bile ” înarmate împotriva distrugerii. Acestea sunt proteine în formă de Y care se atașează la suprafața unei bacterii sau a unui virus, dezactivând – o sau informând alți „apărători” care pot recunoaște și elimina astfel”, continuă expertul. În plus, celulele B păstrează „memoria” inamicului: când agentul infecțios care a atacat în trecut încearcă să atace va produce noi anticorpi gata de utilizare pentru a vă proteja mai repede.

 

Sunt luate de la copii de la boli remortgaged reorganizate de protecția copiilor?

„Nu, într-adevăr. Bolile foarte complexe ale corpului, cum ar fi rujeola, pot slăbi”, avertizează profesorul Carlo Francesco Selmi, responsabil pentru șeful vegetativ al reumatologiei și imunologiei clinice la Institutul Clinic Humanitas din Rozzano (Milano).

„În cei doi ani de la vindecare, sistemul imunitar este mai puțin sensibil, deoarece explorează lupta împotriva bolii”, din acest motiv devine mai ușor ca un copil să contracareze noile infecții. Ceea ce întărește cu adevărat protecția este vaccinurile”, spune expertul.

„Acestea conțin părți inactivate de viruși sau bacterii și sunt libere, pot provoca producerea de anticorpi utile pentru întărirea și stimularea în siguranță a sistemului imunitar, împiedicându-i să intre în război pentru a distruge inamicul sănătății. Dar obiceiurile își fac treaba: potrivit unor studii care cresc în contact cu natura și care trăiesc în mediul rural, de exemplu, poate proteja împotriva bolilor inflamatorii, cum ar fi astmul”, subliniază omul de știință.

Limfocite & Co .  ne protejează de cancer?

„Sistemul imunitar, in fiecare zi, distruge tumorile intr – un stadiu incipient „, dar in cele mai complexe pot oferi recomandari pentru cresterea lor”, avertizeaza profesorul Carlo Francesco Selmi. „Dispozitivul nostru de protecție are „frâne”, numite puncte de control, cu care blochează reacția împotriva agenților externi după ce au câștigat. Tumorile pot folosi puncte de control în favoarea lor, astfel încât să nu atingă obstacole”, – avertizează expertul. „În alte cazuri acest lucru nu este chiar B-limfocite, care încearcă să ne protejeze, să se reproducă și își modifică ADN-ul, transformându-se în celule canceroase, situație care se întâmplă în limfom”, continuă dr. Stefano Касола, imunolog și director de program de cercetare moleculară, imunologie limfocite și limfoame la Institutul de oncologie moleculară Firc în Milano»

Deschiderea frânelor de imunitate, cu toate acestea, a deschis calea spre ideea de a le elimina pentru a restabili răspunsul sistemului de apărare împotriva cancerului. Două dintre ele (CTLA-4 și PD-1/PD-L1), care sunt deja folosite în terapie imunitar pentru melanom și alte tipuri de cancer, iar în ultimul timp a fost identificat un nou: aceasta ȘI -1R8, în centrul de căutare, italiană, ale cărui rezultate au fost publicate în „Nature”, activ în special în ceea ce privește metastaze la sarcină, de ficat și de plămâni.

Există și alte situații în care sizem este „greșit”?

Acest lucru se intampla cu boli autoimune, cum ar fi artrita reumatoida sau lupus eritematos sistemic sau inflamatii cronice, cum ar fi psoriazisul, explica profesorul Carlo Francesco Selmi. „În acele cazuri, sistemul imunitar recunoaște organele și țesuturile străine ale corpului, astfel încât să producă anticorpi pentru a le distruge « Zboară cu o eroare, este probabil o reacție la un microb sau virus. După ce a distrus sistemul de apărare, nu „opriți motoarele”, ci păstrează clapeta și direcționează armele împotriva corpului”, continuă expertul.

Preparate biologice utilizate în prezent în tratamentul acestor boli, se implică în abis mecanism: blochează citokine (de exemplu, interleukina 6, 17 sau 23 și TNF-alfa), molecule care acționează ca mesageri între diferite celule ale sistemului imunitar, pentru că ei rămân activate. Din păcate, nu există încă medicamente care să reeduceze sistemul imunitar, determinându-l să pună armele împotriva țintei greșite.